Narra Coaching


Visie & Missie

Mijn motto is ‘leven is leren’ en dat is soms serieus en ‘zwaar’, maar veel vaker ‘verrassend en uitdagend’: kortom een ontdekkingstocht.

Dit motto is voor mij tot nu toe leidend op mijn weg.
Als begeleider/coach wil ik een reisgezel zijn, die met expertise, compassie, humor, confrontatie en realiteitszin de ander bijstaat en met hem of haar meereist.
stacks_image_7B3E2176-B8C8-49E8-8254-DFA8996BAC0E
Het begeleiden van mensen, die in een overgangfase zitten, of dit nu in hun loopbaan of (breder) in hun leven is, inspireert mij keer op keer. Het samen ontdekken van de kern, en het maken van keuzes vanuit waarden ervaar ik als ontroerend, bemoedigend en wezenlijk.

De naamgeving van mijn bedrijf is ontstaan uit een combinatie van de begrippen‘nar’, in de ruimste zin van het woord, en ‘narrare’ (vertellen).
De nar staat voor mij voor iemand die op een gekscherende, maar duidelijke manier de waarheid durft te benoemen, die eerlijk en met lef durft te communiceren, maar die ook anderen leert te relativeren. Daarnaast is hij ook verwant met de clown, die ‘simpel’ durft te zijn en vanuit eenvoud naar zichzelf en de ander durft te kijken.
Narrare staat voor mij voor verhalen vertellen: om écht stappen te kunnen zetten in je ontwikkeling, is het nodig om naar je levensverhaal te kijken en deze met de ander (de coach) te delen. Op die manier wordt het mogelijk te leren van de patronen die je daarin tegenkomt om vervolgens je ‘eigen verantwoordelijkheid te nemen’ en je inzichten om te zetten in actie.